***       Водещите вечерни новини       на 20 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 20 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Сложиха два билборда с лика на Навални до руското посолство. Беларуски опозиционер почина в затвора


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 февруари   

 

„ Има персони, извисяващи се над всекидневието, над сивотата на дребнотемието, над времето… Те имат дела, те са идея. Не постоянно ги разбираме, не постоянно ги оценяваме, когато са сред нас.

Посланията им са тук, идеите им са тук. Принципите им, силата им са тук. Полетът им към свободата е тук. Трябва да демонстрираме това. Навални! “, написаха от ДСБ.

От „ Демократи за Силна България “ взеха решение да почетат паметта на съветския отстъпник Алексей Навални, който издъхна преди няколко дни в наказателна колония в Русия.

За задачата от ДСБ сложиха два билборда до посолството на Руската федерация в София с лика на опозиционера, дружно с два от най-знаковите му цитата.

***

Руският президент Владимир Путин увеличи почитан чиновник на пандизите няколко дни след гибелта на водещия опозиционен водач Алексей Навални, съобщи ДПА.

Заместник-ръководителят на Федералната работа за осъществяване на наказванията (ФСИН) Валерий Бояринев беше нараснал в чин генерал-полковник към Министерството на вътрешните работи.

***

Министерството на вътрешните работи на Русия още веднъж разгласи за търсене брата на Алексей Навални – Олег, оповестява ТАСС, като се базира въз основата данни на ведомството.

Отбелязва се, че Олег се търси по член от Наказателния кодекс, без обаче да се прецизира кой тъкмо.

***

***

Беларуският опозиционер Игор Ледник е умрял в пандиза, съобщи АП.

Новината за кончината бе обявена от Беларуската социалдемократическа партия. " 64-годишният някогашен наш член, деятел за цивилен права и публицист Игор Ледник умря в пандиза ", обявиха от политическата групировка.

Ледник бе задържан през декември 2022 година Той получи тригодишна присъда за клюка на президента Александър Лукашенко.

„ Сърцето ми е разрушено поради гибелта на господин Ледник, неотклонен герой за независимост. Неговата гибел е знак на бруталния режим на Лукашенко ", съобщи водачът на опозицията Светлана Тихановска.

***

Европейски Съюз сигурно няма да признае резултатите в превзетите от Русия украински области при плануваните през март съветски президентски избори. Това съобщи представител на Европейската комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

„ Решихме да създадем промяна на метода – изработихме меморандум, който е нашата начална преговорна позиция. Когато го завършваме, той би трябвало да стане контракт. Този меморандум е сред ПП-ДБ и ГЕРБ и нашето предложение е да бъде подписан от политическите водачи и от Николай Денков и Мария Габриел – всички да поемем отговорност за него “.

***

Приходната част на бюджета върви извънредно добре.

***

***

Прокурорският наследник от Перник още веднъж излиза от ареста. Измениха мярката му за неотклонение на парична гаранция в размер на 3000 лв..

***

„ Доналд Тръмп в този момент е по-опасен спрямо интервала, когато бе собственик на Белия дом (2017 – 2021 г.). Психичното му здраве се утежнява с всеки минал ден. Той се побърква от ден на ден и повече ", съобщи тя.

***

Канадският министър на защитата Бил Блеър разгласи през днешния ден, че тази пролет страната му ще съобщи на Украйна повече от 800 модерни бойни безпилотни летателни апарата на сума от над 95 млн. канадски $ (128 млн. български лв. – бел. ред.), съобщи от Торонто сътрудник на Укринформ.

***

„ Лидерът на палестинската терористична формация Хамас в линията Газа Яхия Синуар, брат му Мохамед, тяхна сестра и още няколко ръководители на екстремистите са избягали от палестинския анклав на брега на Средиземно море в Египет ", това написа саудитският информативен уебсайт „ Илаф ", който цитира арабски източници.

„ Израелски служби за сигурност от своя страна допуснаха, че ръководителят се крие в някой от многото тунели в линията Газа ", добави израелската медия нюзру.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР